Tips

Beter geïnformeerd met alle

Tips & Tricks

Omdat wij het belangrijk vinden om u zo goed mogelijk te informeren, hebben wij enkele pagina's voorzien met allerlei uitleg over onze fokwijze, De Sphynx, hun voeding en hun verzorging.

De Sphynx

De Sphynx is een gespierde en middelgrote kat met een brede borst en ‘tonvormig’ lichaam. De lengte van de poten is in verhouding met het lichaam, de achterpoten zijn wat hoger dan de voorpoten. De voorpoten staan ver uit elkaar en neigen een beetje naar ‘O-benen’.

De verzorging

Wie geen zin heeft in de verzorging van zijn of haar Sphynx / Bambino en denkt met een Sphynx / Bambino een verzorgingsarme kat in huis te halen, komt van een koude kermis thuis. In tegendeel vergt de Sphynx/Bambino wel degelijk een terug komende verzorging zowel van huid, ogen, oren, nagels.

De voeding

Mijn volwassen Sphynxen/Bambino’s en ook kittens krijgen alleen volwaardig voer van de hoogste kwaliteit. Als basis heeft de sphynx/Bambino gezien zijn snelle verbranding 24 uur droge brokken tot zijn beschikking nodig, evenals uiteraard vers drinkwater.

Malafide fok

U heeft er de laatste jaren vast wel eens van gehoord; broodfok en malafide honden/katten handel. Maar wat is dat nu eigenlijk en wat houdt dit nu precies in?

loading...