Over ons

Sphynx Cattery of

Mysterious YumYum

Wij zijn Dean, Ingrid & Kiana en wonen in Bornem, gelegen in het Antwerpse. Wat begonnen is in 2005 met onze allereerste Sphynx is in 2015 uitgegroeid naar iets moois, namelijk onze Cattery.
Van waar komt onze naam

Mysterious YumYum

In 2005 is onze eerste Sphynxkat in huis gekomen, genaamd YumYum. Na vier jaar hebben we hem moeten afgeven, wegens medische redenen. We hebben met hem een hele boel dierenartsen afgegaan, ook een hele boel gespecialiseerde dierenartsen. Maar helaas heeft niemand ons kunnen vertellen wat er met onze YumYum aan de hand was. Nadat we van onze goede vriend YumYum hebben moeten afscheid nemen, zijn we er een tijdje mee gestopt. Echter zoals velen weten, eens een Sphynx, altijd een Sphynx.
Het begon terug te kriebelen bij ons om wederom een Sphynx kat in huis te halen, in 2012 hebben we Happy Cat's D'Nimphy gekocht. Vanaf dan zijn we ons meer en meer gaan verdiepen in het ras van de Sphynx katten. Na Nimphy volgde al snel Pickles Sanura dei Neferthem en Artemis Jaticoro. Nu, 10 jaar na onze eerste Sphynx kater durven we eindelijk de stap te zetten. Een eigen Sphynx Cattery opstarten, en dat met als naam vernoemd naar onze eerste kater YumYum. (Mysterious, omdat we niet weten aan wat hij is komen te gaan)

Omdat gezondheid voor ons op nummer 1 staat, testen wij onze Sphynxen jaarlijks op HCM, PKD, FIV & FeLV. Om u een handig overzicht te bieden over de testen die wij reeds gedaan hebben op onze katten, kan u terecht op onze overzichtpagina van onze medische testen. Elke test staat mooi opgelijst met datum en status. Zo blijft het voor u en voor ons makkelijk om de testen te bekijken. Indien u graag onze testen wil inkijken kan u ons steeds contacteren.

Huiselijke sfeer

Onze kittens groeien op in een huiselijke sfeer, zo wennen ze aan de huiselijke geluiden. Onze kittens worden één keer ingeënt, gechipt, drie keer ontwormt en krijgen een stamboom met zich mee.

HCM Controle

Jaarlijks testen wij onze katten op HCM, een erfelijk hartprobleem dat bij alle katten kan voorkomen. Deze aandoening zorgt ervoor dat de spierwand aan de linker hartkamer van de kat verdikt.

Een hart voor katten

Wij zetten onze katten altijd op de eerste plaats en voorzien dan ook de beste omstandigheden. Onze katten zijn onze passie - en die delen we graag met jou!
loading...