Herplaatsers

Meer informatie over onze

Herplaatsers

Soms wil het, na een verandering binnen de groepssamenstelling, een nestje of castratie gewoonweg niet meer lukken om de vrede te bewaren binnen de groep. Alvorens wij een kat ter herplaatsing aanbieden, is er een hoop werk en zijn er meerdere (verzoening) pogingen aan vooraf gegaan.

Soms blijkt een kat geen groepstype te zijn, liever alleen , of wil ze de eigenaar met niemand delen bijvoorbeeld. En hoe graag men ook zou willen; sommige dingen kunnen helaas niet naar ieders wens aangepast worden. Dan moet de mens naar zijn verstand luisteren in plaats van naar het gevoel, en een heel moeilijke keuze maken die uiteindelijk het beste is voor de kat in kwestie en/of voor de rest van de groep.

Het troost ons te weten dat de kat in kwestie er gelukkiger van wordt, en daar gaat het ons uiteindelijk ook om. 

Toen wij begonnen met onze cattery was het voor ons onvoorstelbaar dat we een dier ook maar zouden kunnen herplaatsen. Ze zijn hier een deel van onze familie! 

Andy

Een reden voor herplaatsing is bijvoorbeeld de rang van het dier binnen de groep: 

De samenstelling van de groep poezen in een cattery verandert heel vaak, hetzij door het krijgen van kittens, hetzij door een sterilisatie/castratie. 

Daardoor kan een poes of kater zich minder prettig gaan voelen in de groep, wordt hij of zij vaak in een hoekje gedreven, wordt hij of zij juist veel te dominant en krijgt of brengt hij of zij stress. Wat ook voor kan komen, is dat een poes haar karakter niet goed tot zijn recht komt binnen een groep, dat ze eigenlijk een schootpoes is maar omdat er andere katten wat ‘opdringeriger’ van karakter zijn, ze minder op de voorgrond treedt of dat juist af blijft dwingen met veel stress naar andere katten toe.

We weten dat stress heel slecht is voor dieren/ katten, dus dan is een andere opvang met veel individuele aandacht veel beter, al is dat vaak een zware beslissing die gepaard gaat met verdriet.  

Een andere veel voorkomende reden is dat men als fokker bezig is met de gedachte het ras verder uit te bouwen, te verbeteren en verfijnen en dus NIET alleen te vermeerderen. Dan is het natuurlijke gevolg dat je als fokker uit nestjes degene houdt die net iets meer kwalitatieve eigenschappen van het ras heeft dan de vorige generatie. Omdat het aantal plaatsen in een cattery niet alsmaar uitgebreid kan worden zit je dan al heel gauw op het maximum aantal dieren en zul je of moeten stoppen met je ideaal of moeten herplaatsen. Je wilt natuurlijk ook heel graag al je dieren de aandacht blijven geven die ze graag krijgen en verdienen.

Wij fokken met onze poezen en kater(s) slechts enkele nestjes en daarna mogen zij naar een nieuw thuis voor een heerlijk vervroegd, verdiend ‘pensioen’. Zo kunnen we een gevarieerde stamboomlijn opbouwen. Deze dieren zijn dan nog jong genoeg om zich helemaal aan te passen aan hun nieuwe familie. 

Herplaatser beschikbaar

Dus indien u een nieuwe liefde zoekt, maar geen kitten meer, dan kunt u altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook al staan er op deze pagina nog geen herplaatsers beschikbaar. Met sommige dieren heb je een heel speciale band en heb je meer moeite te ‘adverteren’,  en is het afscheid nemen moeilijk, maar misschien ben jij wel precies degene die perfect voor hem/haar zou zijn! 

Wij geloven er ook in dat de juiste persoon op het juiste moment op ons pad komt, zo ook bij dieren. 

Het enige wat wij wel er tegen over stellen is dat wij altijd contact willen houden en mocht het niet gaan in de nieuwe situatie dan komt de Sphynx terug naar ons huis en wordt de Sphynx onder geen beding door verkocht/gegeven aan een derden zonder ons mede weten.

Op dit moment zijn er geen herplaatsers beschikbaar

Reeds herplaatste katten

DSC_0027

Sphynx Kattin

Happy Cat’s D’Nimphy

Ras: Sphynx
Kleur: Cream & White
Geslacht: Kattin
Gesteriliseerd
Geboortedatum: 13 okt. 2012

DSC_0028

Sphynx Kater

Pickles Sanura dei Neferthem

Ras: Sphynx
Kleur: Black & White
Geslacht: Kater
Gecastreerd
Geboortedatum: 09 juni 2013

03

Sphynx Kattin

Artemis Jaticoro

Ras: Sphynx
Kleur: Blue Tabby & White
Geslacht: Kattin
Gesteriliseerd
Geboortedatum: 18 mei 2014

DSC_6950

Sphynx Kattin

Lotus of Mysterious Yum Yum

Ras: Sphynx
Kleur: Blue Mink & White
Geslacht: Kattin
Gesteriliseerd
Geboortedatum: 03 aug. 2017

loading...